Twarożek w akcji!

Mój Ulubiony Pieczone przepiórki z sosem, broccolini i podkiszoną rzepą 3

Kolejna zrywa z domu:) Lubię takie dni! Szybka poranna akcja z ogarnięciem domu i dzieciaków i o 10:00 w pełnej gotowości, z sąsiadką Asią z Odczaruj Gary ruszamy na warsztaty. Kawa w słoiku:), muzyczka na full i jedziemy i jeszcze obgadujemy milion ważnych spraw.
Tym razem dostałam zaproszenie na warsztaty z Oliwią Bernady, która na co dzień szefuje w restauracji hotelu Poziom 511. Jak to zwykle bywa po części teoretycznej przystąpiliśmy do praktycznej i zaczęliśmy gotować. Oliwia przygotowała autorskie przepisy w których obowiązkowym produktem był bohater warsztatów – twarożek z Wielunia Mój Ulubiony. Serek jest naprawdę pyszny i polski, nasz:) Bez konserwantów, zagęszczaczy i stabilizatorów.
Towarzystwo warsztatowe było wyjątkowe! Było wesoło, głośno i ciasno, bo każdy chciał gotować!!! 5 teamów, 5 potraw i mega wyżerka na koniec! Zaliczyłam, co prawda małą wpadkę z broccolini, ale nie zabrali mi fartucha i pozwolili zostać na imprezce:)

Tego dnia przygotowaliśmy:
Dorsza pod kruszonką z wędzonej ryby i razowego chleba podawanego z risotto i sosem oraz marynowanymi brukselkami
Mus z białych szparagów, twarożku „Mój ulubiony” i białej czekolady
-Pieczone przepiórki z sosem na cydrze z broccolini i podkiszoną rzepą arbuzową

-Proję
Sernik na spodzie marchewkowo – pistacjowym z polewą pistacjową

fot. Julita

Mój Ulubiony warsztaty 9Mój Ulubiony warsztaty 39 Mój Ulubiony warsztaty 36 Mój Ulubiony warsztaty 52

Mój Ulubiony warsztaty 50Mój Ulubiony warsztaty 1

Mój Ulubiony warsztaty 38Mój Ulubiony Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową 4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *