Pudding Chia z mega musem z roszponki

Fit&Easy_Pudding chia z musem z roszponki i mango_7617

Pudding Chia z musem z roszponki i mango
(przepis od Julity z Wrzącej Kuchni , wykonany na warsztatach Fit&Easy)

Smak zmiksowanego banana z roszponką jest obłędny!

Składniki:
• 3 łyżki nasion chia
• 250 ml mleka roślinnego (może być mleko krowie)
• 2 łyżki płatków migdałów
• 1 banan
• 1 kubek Roszponki Fit&Easy
• ½ mango
• 2 łyżki ziaren granatu
• 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:
Mleko podgrzać w rondelku. Gorącym mlekiem zalać nasiona chia, całość energicznie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia, kilka razy mieszać w tym czasie. W naczyniu do blendowania zmiksować banana z roszponką na jednolita masę. Mango obrać, pokroić na mniejsze części i zblendować na jednolitą masę. Małą patelnię rozgrzać, wrzucić płatki migdałów i uprażyć je do zarumienienia. Do wystudzonej mieszanki z mleka i nasion chia dodać miód i jedną łyżkę uprażonych migdałów, całość wymieszać, przełożyć do naczyń, w których będziemy podawać deser. Jako kolejną warstwę dodać miks z banana i roszponki, na niej ułożyć puree z mango. Górę deseru udekorować pozostałymi płatkami migdałów i ziarnami granatu. Podawać od razu lub przełożyć do lodówki do schłodzenia.

Fit&Easy_Pudding chia z musem z roszponki i mango_7609

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *